یونیمیکس، و اهمیت استفاده از پلت بایندر غیررسی در خوراک آبزیان

یونیمیکس
آنچه در این پست میخوانید

    هنگام انتخاب خوراک پلت برای آبزیان پرورشی، مزرعه‌داران می‌بایست سه ویژگی کلیدی را مد نظر قرار دهند: ساختار، اندازه و پایداری. به لحاظ بصری، ساختار خوراک پلت باید محکم و سخت باشد. خوراک پلت باید طی فرایندهای تولید و انتقال، ساختار و یکپارچگی خود را حفظ کرده و دارای حداقل میزان خاکه باشد. گرد یا خاکه پلت برای ماهی بی‌نهایت مضر است چراکه موجب آسیب دیدن آبشش‌ها شده و کیفیت آب استخر را کاهش می‌دهد. خوراک پلت آبزیان می‌بایست از ثبات و پایداری بالایی در محیط‌های آبی برخوردار باشد چراکه بخش خورده نشده خوراک ممکن است در ادامه به عنوان منشأ نشت مواد مغذی به آب و آلایش استخر عمل کند. خرد کردن پلت با دست یا لمس لبه‌های ناهموار آن، روشی ساده و البته نه چندان دقیق برای ارزیابی پایداری پلت در محیط‌های آبی به شمار می‌رود.در این مقاله قصد داریم به یونیمیکس بپردازیم.

    به منظور افزایش دسترسی موجودات آبزی به مواد مغذی جیره، خوراک پلت باید برای مدت‌زمان مشخصی در محیط‌های آبی پایدار باشد. قطعات پلت باید تا زمانی که کل خوراک به مصرف حیوان برسد، یکپارچگی خود را در محیط‌های آبی حفظ کنند. این امر به ویژه در مورد گونه‌های آهسته‌خوار نظیر سخت‌پوستان (مثلا میگو) صادق است. در صورتی که خوراک از پایداری کافی در آب برخوردار نباشد به سرعت یکپارچگی و در نتیجه، بخش قابل توجهی از محتوای مواد مغذی خود را از دست داده و موجب اتلاف مواد مغذی و کاهش کیفیت آب می‌شود. با استفاده از بایندرهای کارآمد و تکنیک‌های مناسب فراوری خوراک می‌توان پلت‌های پایدارتری را تولید کرد. تعیین میزان افت وزن خشک خوراک پلت پس از قرار دادن آن در آب برای مدتی معین، روشی نسبتا دقیق‌تر برای تعیین شاخص پایداری پلت در محیط‌های آبی است.

    تعیین پایداری خوراک پلت آبزیان در آب

    1- سبدهای مفتولی را به مدت 1 تا 3 در آون 100 درجه سانتی‌گراد قرار داده و پس خنک کردن در دسیکاتور آن‌ها توزین نمایید.

    2- مقادیر مشخصی از خوراک پلت را که میزان رطوبت آن قبلا تعیین شده است، در داخل هر سبد قرار بریزید.

    3- سبدهای حاوی خوراک را تحت شرایط مشابه شرایط عملی استخر (دما، شدت جابجایی آب و …) به مدت 2، 4، 6 و 8 ساعت در آب قرار دهید.

    4- سبدها را از آب خارج کرده و در آون C° 100 تا زمانی که وزن آن‌ها تثبیت شود خشک کنید.

    5- سبدها را توزین نموده و پس کسر وزن خالی سبد از وزن کل سبد و نمونه و حصول مقدار ماده خشک باقی‌مانده پس از غوطه‌ورسازی، با استفاده از فرمول زیر شاخص پایداری در آب را بر حسب درصد محاسبه نمایید.

    100× = ماندگاری در آب %

    Fo: وزن خشک نمونه خوراک باقی‌مانده پس از غوطه‌ورسازی

    Io: وزن خشک اولیه نمونه خوراک پلت قبل از غوطه‌ورسازی

    یونیمیکس: بهبود دهنده کیفیت خوراک پلت

    تیم تحقیق و توسعه شرکت تهران‌طیور سبزاندیشان برتر با هدف کمک به ارتقاء شاخص‌های کیفی خوراک پلت دام، طیور و آبزیان، پس از ارزیابی برون‌تنی و درون‌تنی کارایی و امنیت مصرف انواع مختلف پلت‌بایندرهای معدنی، گیاهی و سنتتیک، اقدام به فرمولاسیون و تولید محصول یونیمیکس در گریدهای مختلف (A+، A و کلاسیک) نموده است. یونیمیکس برپایه پلی‌مرهای فراویسکوز گیاهی و سنتتیک فرموله شده و در صورت مصرف در خوراک آبزیان مزایای زیر را به ارمغان می‌آورد:

    1- بهبود شاخص پایداری پلت در برابر فشارهای مکانیکی طی فرایندهای انتقال، انباداری و تغذیه پنوماتیک (Pellet Durability Index)

    2- بهبود شاخص سختی پلت (Hardness)

    3- بهبود قابل توجه شاخص ماندگاری در محیط‌های آبی (Water Stability)

    4- کاهش اتلاف خوراک و نرخ نشت مواد مغذی به آب استخر

    5- بهبود کیفیت آب استخر آبزیان و در نتیجه بهبود عمکلرد رشد و سطح سلامت حیوان

     

    مقایسه تأثیر سطوح مختلف یونیمیکس با یک پلت‌بایندر غیررسی تجاری موجود در بازار بر شاخص‌های پایداری (PDI؛ %)، ماندگاری در آب (PWSI؛ %) و سختی (Hardness؛ Kgf) خوراک پلت میگو.

    پست های مرتبط

    مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
    ویژگی‌های شیمیایی اسید فیتیک و تأثیر آن بر قابلیت دسترسی فسفر فیتاته و اثربخشی آنزیم فیتاز

    اسید فیتیک (IP6) و تأثیر آن بر قابلیت دسترسی فسفر فیتاته و اثربخشی آنزیم فیتاز

    آنچه در این پست میخوانید شرح مسئلهتعریف اصطلاحاتفیتینویژگی‌های شیمیایی اسید فیتیکفیتازهافیتاز روده‌­ای ویژگی‌های شیمیایی اسید فیتیک (IP6) و تأثیر آن…

    بیشتر بخوانید
    سموم قارچی در آبزی‌پروری

    سموم قارچی در آبزی‌پروری، مخاطرات و مدیریت

    افزایش میزان استفاده از مواد خوراکی گیاهی و فرآورده‌های آن‌ها در تغذیه آبزیان در سال‌های اخیر، احتمال بروز مایکوتوکسیکوز یا مسمومیت با سموم قارچی در آبزیان را افزایش می‌دهد. در ادامه به ارائه استانداردها و مباحثی در رابطه با اثرات آلودگی مواد خوراکی به سموم قارچی بر سلامت و عملکرد ماهی و میگو خواهیم پرداخت.

    بیشتر بخوانید

    عدم توازن جمعیت میکروبی شکمبه و ارتباط آن با ورم پستان در گاوهای شیری

    آنچه در این پست میخوانید مطالعات نشان داده‌اند که جمعیت میکروبی شکمبه عاملی کلیدی در حفظ یکپارچگی و سلامت سدهای…

    بیشتر بخوانید

    سخت‌زایی در گاوهای شیری و تأثیر آن بر وقوع لنگش و ترکیب شیر

    آنچه در این پست میخوانید سخت‌زایی یکی از مهم‌ترین دلایل مرگ گوساله‌ها در زمان تولد یا مدت کوتاهی پس از…

    بیشتر بخوانید

    نقش پروبیوتیک ها در سلامت روده گوساله

    آنچه در این پست میخوانید اهمیت جمعیت میکروبی رودهپروبیوتیک‌هاتأثیر فرآروده‌های مخمر بر سلامت گوارشی گوساله‌هاپروبیوتیک‌های باکتری-بنیان اسهال گوساله‌ها معمولا طی…

    بیشتر بخوانید

    نظرات

    سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *